Ce este si ce nu este o casă inteligentă

Casa inteligentă (smart home) nu mai este de mult doar o idee, ci a devenit realitate. Controlul de la distanță și automatizarea unor activități dintr-o casă inteligentă îi asigură utilizatorului in primul rând un confort suplimentar.

Câteva activități disponibile sunt, de exemplu, la sosirea sau plecarea de acasă pornirea sau oprirea sistemului de încălzire sau de răcire, închiderea și deschiderea ușilor, aprinderea și stingerea luminilor, comanda sistemului audio, sau tragerea draperiilor. Mai mult chiar, există și posibilitatea de a anticipa anumite necesități ale utilizatorului, cum ar fi comanda unor alimente, sau crearea unei liste de cumparături, de către un frigider inteligent.

Avertizarea în cazul unei intrări prin efracție și urmărirea de la distanță a interiorului sau imprejurimilor casei cu ajutorul unui sistem de supraveghere video sunt alte facilități extrem de utile care pot fi integrate in casa inteligentă.

Conceptul care stă la baza caselor inteligente este „Internet of Things” (IoT), adică „Internetul lucrurilor”, care presupune folosirea Internetului pentru a conecta mai multe dispozitive și sisteme care vor forma o rețea de obiecte.

Dispozitivele care permit aceste activități, cum ar fi senzorii de lumină, temperatură, umiditate, mișcare, sau intrerupătoarele, prizele, etc, sunt gestionate de o unitate de control, care permite setarea mai multor parametri in funcție de dorința utilizatorului și care poate fi accesată de la distanță, de pe un telefon sau o tabletă conectate la Internet.

Avantajele casei inteligente, in afară de confortul sporit, sunt și economia de energie și de timp, dar și siguranța sporită. Ne vom putea astfel bucura mai mult de timpul nostru, vom avea condiții mai bune de activitate și relaxare, intr-o casă mai sigură.

Oferta optimă și accesibilă

Consultanții noștri îți trimit propuneri avantajoase și potrivite nevoilor tale.

Cere ofertă
ce-este-si-ce-nu-este-o-cas-inteligent
Sună pentru detalii și ofertă!